• Kamp Karavan, Tiny House Fuarı
  • 24-28 Nisan 2024
Kalan Süre

Haberler

Doğaseverler Camp & Caravan İstanbul Fuarı'na akın etti

Alternatif tatil seçeneklerini değerlendirmek isteyen, şehir yaşamının stresli ortam ve kalabalığından uzaklaşmayı arzulayanlar bu yıl da rotasını Camp & Caravan İstanbul – Kamp ve Karavan, Doğa Sporları Fuarı’na çevirdi. Doğa tutkunları 09-13 Mart 2022 tarihleri arasında Yenikapı - Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi’nde yoğun kar yağışına rağmen buluştu.
 
Özellikle son dönemde kalabalığı giderek artan şehirlerin ve alternatif tatil anlayışlarının ön plana çıkmasıyla karavan, kamp, doğa ve su sporlarına ilgi oldukça arttı. Doğa ile iç içe olmayı tercih eden binlerce doğaseverin bir araya geldiği Camp & Caravan İstanbul - Kamp ve Karavan, Doğa Sporları Fuarı 9 Mart'ta kapılarını açtı. Sektörün en önemli firmalarının en yeni ürün ve hizmetlerinin yer aldığı fuara,  zor kış şartlarına rağmen doğaseverler akın akın geldi. 
 
 
Fuara özel Tiny House iki günde yapıldı
 
Camp & Caravan İstanbul’un en çok dikkat çeken ürünlerinden biri de Tiny Houselar oldu. Fuara özel olarak tasarlanan ve iki günde tamamlanan Tiny House, ziyaretçilerin de gözdesi oldu. Bu yıl fuarda ilk kez amatör denizciler için sergilenen tekneler de yer alıyor. 50 bin ile 1 milyon lira arasında değişen tekneler, daha fuarın ilk gününden sipariş almaya başladı. 
 
Fuarda kendini doğaya adayanlar için özel üretim çekme karavanlar da oldukça ilgi çekti. 49 bin liradan başlayan çekme karavanların birçoğu daha fuarın kurulum aşamasında yeni sahiplerini buldu. 
 
 
Ünlü gezginler ve influencerlar keyifli anlar yaşattı
 
Camp & Caravan İstanbul, birbirinden renkli fenomen ve gezginleri de ağırladı. influencerlar, yaptıklarıcanlı yayınlarla ziyaretçilere fuar boyunca eğlenceli anlar yaşattı. Festival havasında geçen fuarda, kişiselleştirilmiş en lüks karavan Mercedes O403, Efsane Karavan Yollarda, Yolda Bi Mutluluk, Her Mevsim Gez gibi ünlü fenomenler ve araçları damga vurdu.
 
 
İstanbul Off Road Kulübü - İSOFF’tan Mustafa Karahasanoğlu’nun “Doğada Hayatta Kalma ve Yaşam”, Kaybolanadammert’in “Gobi Çölü’nü Geçen Türk’ün Seyahat Maceraları”, PlansızGezgin - Bestami Köse’den “Seyahat ve Kamp”, Gezgin1Çift’ten “İki Çocukla Yollarda”, ÇadırKeyficom - Recep Arslantürk’ten “Temel Kampçılık Eğitimi”, Kampway - Ahmet Örnek’ten “Dağcılığın Temel Kuralları”, Gezenbilir - Sedat Açıl ve Ender Kurutlu’dan “Doğa Sporları Karavan ve Gezi” konulu çok sayıda seminerin de yer aldığı "Doğada Hayat Var" adlı organizasyon, renkli isimlerle doğaseverlere keyifli bir 5 gün yaşattı.