• Kamp Karavan, Tiny House Fuarı
  • 24-28 Nisan 2024
Kalan Süre

Haberler

Tatil anlayışı değişti, karavan sektöründe hareketlenme var

Beyaz yakalıların alternatif turizm beklentisi karavan sektörünü hareketlendiriyor. Hesaplamalara göre mali açıdan da daha avantajlı. Üstelik doğaya da zarar vermiyor.
 
 
Türkiye'de tatil anlayışı değişiyor. İnsanlar artık daha bilinçli, doğaya yöneliyorlar. Karavan tatilini diğer tatil seçeneklerine göre daha zevkli bulanlar artıyor. Hesaplamalara göre mali açıdan da daha avantajlı. Üstelik doğaya da zarar vermiyor. Bu işin gönüllüsü de çok. 
 
İşte bu durum, karavan sektörünü hareketlendiriyor. Türkiye karavan pazarında üretim yapan yaklaşık 8 şirket var. Üretimin büyük bölümü Adapazarı'nda yapılıyor. Bursa ve Ankara’da da üretici firmalar, ayrıca birkaç da distribütör firma var. Yabancı üretici yok. Pazara yerli üreticiler hakim. Konuştuğumuz üreticiler yurtiçi pazarda yılda yaklaşık 600 karavan satıldığını ifade ediyor. Bu rakamın çok küçük olduğunu ifade eden üreticiler Türkiye'de 5 milyar euroluk bir potansiyel olduğunu belirtiyor. Satışta çekme karavanlarda fiyatlar 15 bile 45 bin lira arasında değişiyor. Motokaravanlarda, araç hariç 60 bin liradan 90 bine kadar gidiyor.